1e Nederlandse president Soroptimist International ook geridderd

Soroptimist Mariet Verhoef-Cohen is als eerste Nederlandse vrouw in het bijna 100 jarig bestaan van onze organisatie, president van Soroptimist International (SI) geworden. Zij volgt daarmee de Nieuw-Zeelandse Yvonne Simpson op en is nu hoofd van een wereldomspannende organisatie die zo’n 80.000 vrouwen in 133 landen verbindt. Al bijna 20 jaar zet de Zwolse Mariet zich met hart en ziel in voor de serviceclub de Soroptimisten. Haar grootste drijfveer is de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en hen toegang te geven tot basale zaken als water, gelijke rechten, opleiding, inkomen en respect.

Tijdens haar inauguratie als president van Soroptimist International 2017-2019 is Mariet in haar woonplaats bovendien benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Deze bijzondere onderscheiding kreeg ze vanwege haar maatschappelijke verdiensten op internationaal niveau, haar sociale betrokkenheid en haar tomeloze inzet voor de belangenbehartiging van vrouwen wereldwijd. Ook heeft Mariet eerst als President van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en later als President van Soroptimist International of Europe (SIE) een enorme bijdrage geleverd aan de professionalisering van onze organisatie.

Relaties leggen van ‘boerin tot minister’

Mariet realiseert zich als geen ander dat voor verbetering en versterking van de sociale en rechtspositionele situatie van vrouwen aan bewustwording moet worden gewerkt. Zij slaagt erin tot mensen door te dringen en hen samen te brengen. Van vrijwilligers tot ketenpartners en van politici tot wereldleiders. Zo is zij onder meer de motor achter de oprichting van de Afrikaanse Federatie en slaagt zij erin relaties te leggen van ‘boerin tot minister’, waarbij haar talenkennis (ze is directeur-eigenaar van Bacolet Translations) haar uitstekend van pas komt.

Mariet Verhoef-Cohen: “Ik ben vereerd dat ik president mag zijn van Soroptimist International om te kunnen bijdragen aan de empowerment en ontwikkeling van vrouwen wereldwijd. Samen met de inzet van 80.000 vrouwen in 133 landen focussen Soroptimisten zich de komende jaren op Gender Equality binnen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Met onze algemene consultatieve status bij zes centra van de Verenigde Naties behartigen wij de belangen van vrouwen als agents of change.”

Wij van Soroptimistclub Hoorn e.o. feliciteren Mariet en wensen haar een succesvol leiderschap toe, waarin we haar met volle overtuiging zullen steunen.

Lees hier een eerder artikel dat wij schreven over Mariet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s