Stem jij op de School for Justice om kinderprostitutie te voorkomen?

In 2018 start de financiering van de Unie van Soroptimistclubs aan het project School for Justice in India: een uniek baanbrekend initiatief van Free a Girl om meisjes in India die uit gedwongen prostitutie zijn bevrijd in de ‘School for Justice’ op te leiden tot advocaat en officier van justitie. Doel van de Soroptimistclubs in Nederland is om € 50.000,-  in te zamelen. Daarvoor is dit project aangemeld voor de Actie Warm Hart van de NCRV. Door te stemmen op ons project kunnen we in één keer € 10.000,- verdienen. Mogen de meisjes in India rekenen op jouw stem? En op die van jouw vrienden en kennissen?

India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld. Naar schatting zijn er 1,2 miljoen slachtoffers van kinderprostitutie. Deze zeer jonge meisjes worden ontvoerd, verkocht, gemarteld en dagelijks gedwongen tot seks met verschillende mannen. Dit kan blijven bestaan omdat het rechtssysteem faalt in het bestraffen van de daders van kinderprostitutie. De klanten, mensensmokkelaars, pooiers en de boordeeleigenaren worden bijna nooit vervolgd. In 2015 zijn er in slechts 55 zaken veroordelingen uitgesproken.

Educate to help others

School for Justice geeft meisjes een kans een universitaire opleiding te volgen, waardoor zij op hun beurt andere meisjes kunnen helpen. Het zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau. Het biedt ondersteuning, onderwijs en advies tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechten studie om zo hun Bachelor of Law te behalen. De School for Justice werkt samen met één van de beste universiteiten van India en biedt zo een uniek programma.

Dolon, student School for Justice: “De mensen die mij dit hebben aangedaan lopen nog altijd vrij rond en doen het nu andere meisjes aan.”

Sabnam, student School for Justice: “Ik was 9 jaar oud toen ik werd verkocht om in de prostitutie te gaan werken, waar ik enorm ben gemarteld. De daders zijn nooit gestraft en lopen nog altijd vrij rond. Daarom voel ik mij nog altijd gevangen.”

Klik hier en breng nu je stem uit!

Directeur en medeoprichter van Free a Girl Evelien Hölsken: “Elke dag weer worden de meisjes gedwongen seks te hebben met tientallen mannen. Wij willen dat dit stopt en roepen heel Nederland op om met ons in actie te komen. Samen kunnen we meisjes bevrijden uit de gruwelijke situatie waarin ze leven en hen via de School for Justice een nieuwe toekomst geven. Hoe meer geld we ophalen, hoe meer meisjes we kunnen bevrijden.”

De eerste – zeer gemotiveerde – klas van 2017 begint binnenkort aan de opleiding en Free a Girl heeft grote ambities om het programma de komende jaren verder uit te breiden. Wij willen hiermee de straffeloosheid van de daders aanpakken en tegelijkertijd de problematiek van kinderprostitutie onder de aandacht brengen. Help jij mee?

Check ook dit filmpje:

Meer informatie over het project vind je op de website

Klik hier en breng nu je stem uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s