Jij organiseert een etentje zodat Aziatische vrouwen economisch zelfstandig worden

 

Elk jaar organiseert Microkrediet voor Moeders de Kookmaand in oktober. Op deze manier zamelen ze geld in om vrouwen in Azië te helpen economisch zelfstandig te worden. Dit doen ze door microkredieten aan de allerarmste moeders van Azië te verstrekken. Hiermee kunnen zij een bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Kook jij ook mee?

Zo doe je mee aan de Microkrediet voor Moeders-Kookmaand

In de jaarlijks terugkerende Kookmaand organiseer je als deelnemer een etentje, high wine, picknick- of pannenkoekenfestijn of wat je maar wilt voor vrienden, familie, collega´s en/of buren. In ruil hiervoor ontvang je van je gasten een financiële bijdrage om aan Microkrediet voor Moeders te doneren. In de afgelopen 12 jaar heeft Microkrediet voor Moeders via lokale partners meer dan € 350.000 geïnvesteerd in meer dan 20.000 vrouwen in 8 landen in Azië. Vele vrouwen hebben hierdoor hun eigen bedrijfje kunnen opzetten en zijn zo economisch zelfstandig geworden.

Maak je eigen menukaart

Via deze link kun je jouw eigen Menukaart maken. Handig om te presenteren aan jouw gasten. Zo zien ze niet alleen wat ze gaan eten, ook waar het door hen gedoneerde geld naartoe gaat.

Heb je een eigen restaurant? Ook dan kun je meedoen aan de Kookmaand. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk microkredieten bij elkaar te koken en zo heel veel vrouwen te kunnen helpen bij het starten van een onderneming. Speciaal voor restaurants zijn er tafelkaartjes zodat je aan je gasten kan laten zien dat je meedoet met de Kookmaand.

Vrijwilligers

Uniek aan Microkrediet voor Moeders is dat ze in Nederland uitsluitend met vrijwilligers werkt en met bedrijven die kennis en middelen gratis ter beschikking stellen. De stichting is volledig transparant over haar cijfers en resultaten. Zie ook www.microkredietvoormoeders.org. Bekijk hier een YouTube filmpje van de actie:

Doe jij ook mee? Meld je dan hier aan voor een Microkrediet voor Moeders etentje.

Een gedachte over “Jij organiseert een etentje zodat Aziatische vrouwen economisch zelfstandig worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s