Campagne #BeperktZicht zet stereotypering in het licht

Ja, ook jij hebt ze. We hebben ze namelijk allemaal: bewuste en onbewuste vooroordelen over vrouwen en mannen. Of ze nou zwart of wit, jong of oud, homo- of heteroseksueel zijn, het leidt tot stereotypering en dat is een probleem. Want stereotypering is onvolledig en geeft #BeperktZicht. Daarom is WOMANInc een campagne gestart. Doe je mee?

Valt wel mee met dat stereotype denken? Check dit filmpje maar eens:

Stereotypen beschrijven niet alleen hoe vrouwen en mannen zijn, hoe ze zich gedragen en waar ze goed in zijn. Stereotypen schrijven ook voor hoe ze zich horen te gedragen en waar ze goed in zouden moeten zijn. Met als gevolg dat we deze stereotypen als de enige waarheid zien. Daar moeten we vanaf, want het staat gelijke kansen in de weg. Jij kunt daar jouw bijdrage aan leveren.

Doe mee met #BeperktZicht op social media

Nu het nieuwe mediaseizoen van start is gegaan, roept WOMENInc iedereen op om een maand lang éxtra alert te zijn op stereotypering in de media via de campagne ‘Beperkt Zicht’. Zo willen ze ervoor zorgen dat publiek én mediamakers zich bewust worden van de effecten van stereotypering en de impact hiervan op vrouwen en ieder ander die zich niet gerepresenteerd voelt in de media. Voorbeelden zijn er genoeg, zoals je hieronder kunt zien:

Door iedereen in je omgeving te wijzen op de campagne #BeperktZicht laat je zien waarom het afzien van stereotypen belangrijk is. Ook kun je tweets op de twitterpagina van WOMENInc liken en delen. Zo wordt stereotypering hopelijk eerder doorbroken. Zelf kun je natuurlijk ook jouw voorbeelden posten en delen via social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Tag dan @WOMENInc in je bericht. Goede voorbeelden kun je ook mailen naar beperktzicht@womeninc.nl.

Meer weten over deze campagne? Lees, download en deel alle facts, factsheets, video’s en de informatie: http://www.beperktzicht.nl.

Ook wij van Vrouwalert proberen natuurlijk ons steentje bij te dragen. Zodra we een stereotype verschijning zien, zullen we die hier posten en op onze facebookpagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s