Daadkrachtige mannen en vrouwen over gender diversity

Potentiële topvrouwen en captains of industry  waren door de stichting Topvrouwen.nl uitgenodigd om 4 sept jl. samen te komen in het Louwman Automuseum in Den Haag. Doel was nieuwe netwerken te lanceren, zodat het aantal vrouwen in raden van bestuur, raden van commissarissen en raden van toezicht nu echt gaat toenemen  de komende jaren. Samenwerkingsverbanden in Europa  staan op het programma. De Koning nam het eerste exemplaar in ontvangst met lessen voor topbestuurders.

 

Europese samenwerking
Nederland gaat met andere Europese landen samenwerken om meer vrouwen op topposities te krijgen in het bedrijfsleven.
Minister Ploumen tekende een eerste samenwerkingsovereenkomst met Italië. Italië doet het beter dan Nederland als het gaat om vrouwelijke topbestuurders in het bedrijfsleven, zegt de stichting. Vrijdag werd bekend dat het aantal vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven in Nederland het afgelopen jaar is afgenomen tot 6,2 procent. In de raad van commissarissen is dat nu gemiddeld 24,6 procent.

Voorzitter Marry de Gaay Fortman van topvrouwen.nl maakt zich zorgen. “Het gaat veel te langzaam. Daardoor oogt Nederland in het buitenland heel conservatief. Als het aantal benoemingen niet fundamenteel omhoog gaan is er een vorm van dwang nodig”, zegt De Gaay Fortman

Het is de bedoeling dat de Nederlandse database van geschikte vrouwen navolging krijgt in andere Europese landen.

Daadkrachtige mannen en vrouwen over gender diversity
Tijdens de bijeenkomst nam de Koning het eerste exemplaar van de interviewbundel ‘ Top! Daadkrachtige mannen en vrouwen over gender diversity ’ in ontvangst. Het boek heeft tot doel bestuurders te inspireren en tips te geven om het benoemingsbeleid verder te professionaliseren. Boek downloaden.

Database
De Stichting Topvrouwen biedt via de database www.topvrouwen.nl een ingang voor bedrijven, instellingen en executive searchbureaus die op zoek zijn naar vrouwelijke kandidaten voor een raad van bestuur, de raad van commissarissen of een raad van toezicht. De database draagt bij aan de doelstelling dat in beide raden van bedrijven in 2023 het aandeel vrouwen minstens 30% is. Inmiddels zijn er meer dan 1.350 topvrouwen opgenomen in de database.

Bron:
Topvrouwen.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s