SHE Performance: voor werkgever èn zwangere werknemer

Zwanger zijn, bevallen, werken en ook nog sporten? Is dat allemaal te veel of helpt het juist om de balans de bewaren? En hoe gaat de werkgever ermee om: vindt die het maar lastig of ondersteunt deze de vrouwelijke werknemers? Goede communicatie en een open dialoog blijkt goed voor beide partijen: 42% van de moeders die zich gesteund voelen in hun carrière willen meer uren werken.

Esther van Diepen, oprichter van Mom In Balance: ‘Veel bedrijven zijn zoekende in de omgang met een zwangere werknemer. Hoe pak je het organisatorisch aan? En wat heeft de zwangere medewerker nodig?’

SHE Performance, ontwikkeld door Mom in Balance, is een compleet programma dat bestaat uit een online portal met innovatieve begeleidingstool voor de manager, outdoor workouts voor de zwangere medewerker en een Be the Best You training voor medewerkers. Het programma verbindt leidinggevenden met medewerkers en zet vrouwen in hun kracht.

SHE staat voor Strong, Healthy & Energetic. Wetenschappelijk onderzoek van TNO toont aan dat vrouwen onvoldoende begeleid worden tijdens en na de zwangerschap. De online portal geeft de werkgever inzicht in de gehele zwangerschapsfase.

Omtrent zwangerschap op de werkvloer heerst vaak een taboe, terwijl met goede communicatie en de juiste begeleiding dit onterecht is’. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf vorige week het startsein voor een landelijke campagne om zwangerschapsdiscrimininatie tegen te gaan. Hiermee wil het ministerie werkgevers bewust maken van mogelijke zwangerschapsdisciminatie en wijzen op het talent dat ze mogelijk laten lopen.

 

2 gedachtes over “SHE Performance: voor werkgever èn zwangere werknemer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s