Talkshow: Niet lullen maar poetsen!

Ook in de journalistiek is de vrouwenemancipatie anno 2017 nog niet voltooid. Er zijn wel steeds meer vrouwen werkzaam in de media, maar de mannelijke (redactie)cultuur is nog geen verleden tijd. Hoe zorgen we nou voor een daadwerkelijk divers en representatief medialandschap? En welke rol spelen mannen daarbij?

Op woensdagavond 25 oktober organiseert Vrouw & Media een talkshow met hoofdredacteur van de KRO-NCRV Hans Laroes, 3FM-dj Angelique Houtveen en met journalist én feminist Colin van Heezik. Zij hebben concrete plannen om de ongelijke man-vrouwverhouding aan te pakken: niet lullen maar poetsen dus!

 

Kaartje kopen? Dat kan hier.

Colin van Heezik (1977) is schrijver en journalist en werkt o.a. voor de NRC en De Volkskrant. Daarnaast is Colin feminist. In mei jl. schreef hij daarom een opiniestuk in de Volkskrant met de veelzeggende titel: ‘Hallo feministen, mogen wij mannen ook nog meepraten?’ Hij is van mening dat feministen mannen echt nodig hebben om wat te bereiken: ‘Verandering gaat namelijk sneller als mannen meedoen.’ Colin roept andere mannen op vooral zijn voorbeeld te volgen.

Angelique Houtveen (1986) is elke middag te horen op 3FM. Tot voor kort presenteerde ze alleen in het weekend, maar vrouwen hebben een prominentere rol gekregen in de programmering. Een besluit dat vrij snel volgde op een kritisch interview in NRC met 3FM-collega Roosmarijn Reijmer over het mannenbolwerk bij de zender. Houtveen is blij met haar nieuwe plek: ‘Zonder een goede verdeling van sekse, ras en seksuele voorkeur krijg je een eenzijdig beeld in een bedrijf.’

Hans Laroes (1955) is hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV en was eerder hoofdredacteur van het NOS Nieuws. Laroes is een fervent voorvechter van de vrouwenzaak. In mei van dit jaar liet hij weten: ‘Het is tijd voor quota. Meer vrouwen op redacties én aan tafel bij programma’s’. Laroes wil daarmee bereiken dat meer vrouwen op zichtbare en belangrijke posities komen te zitten. Dit past binnen zijn filosofie: ‘Maak niet alleen beleid, maar ga over tot concrete actie.’

Een gedachte over “Talkshow: Niet lullen maar poetsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s