Verzekeren tegen borstkanker

In België wordt voor het eerst een verzekering aangeboden voor borstkanker of andere typische vrouwelijke kankers. Vrouwen die intekenen op de Feminaverzekering van AG Insurance betalen een premie tussen 4 en 24 euro per maand. Als ze de diagnose krijgen, ontvangen ze een uitkering van 5.000 tot 10.000 euro, waarmee ze bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of massages kunnen betalen.

Think Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker, is kritisch en rept over ‘Amerikaanse toestanden’, vooral omdat juist mensen met het grootste risico op kanker niet worden toegelaten. Vier op de vijf patiënten zijn vijftigplussers en die komen niet in aanmerking voor de verzekering. Net zoals wie eerder al kanker had.

Het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block houdt zich voorlopig op de vlakte omdat het over onvoldoende productinformatie beschikt.

Hoe zit dit in Nederland? Kun je je hier ook verzekeren tegen borstkanker? Of zijn de vergoedingen voor massages en hulp in Nederland anders geregeld en is deze aparte verzekering niet nodig?

Bron: HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s