Knitted knockers

Borstprotheses breien. Dat klinkt bijzonder, maar vrouwen met borstkanker kunnen er veel baat bij hebben.

Knitted Knockers zijn handgebreide borstprotheses die een alternatief kunnen zijn voor de gebruikelijke siliconenprotheses die vrouwen na een borstoperatie of –amputatie gebruiken. Deze siliconenprotheses zijn vaak zwaar, zweterig en oncomfortabel. Vrouwen puzzelen dan ook heel wat af met sokken en washandjes in bh’s, volgens de breisters van Knitted Knockers. De gebreide protheses worden gemaakt van zachte katoen, ze zijn licht, ze kunnen perfect in vorm worden gebreid en voelen zelfs aan als een echte borst.

De Knitted Knockers zijn ontstaan in de Verenigde Staten, maar inmiddels wordt door vrijwilligers in vele landen gebreid. Ook in Nederland kun je een knitted knocker bestellen of een patroon downloaden om ‘m zelf te maken voor jezelf of een geliefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s