Ontwerp een knuffel voor het goede doel

IKEA’s limited collectie SAGOSKATT is een bijzondere collectie knuffels. Deze is namelijk ontworpen door kinderen die meededen aan de Let’s Play for Change tekenwedstrijd, waar de IKEA foundation geld aan doneert. Voor de collectie 2018 zijn nieuwe ontwerpers nodig. Tot en met 7 november kan jouw (klein)kind zijn of haar tekening inleveren.

AMSTERDAM, 16 Oktober 2017: Jill Schirnhofer trapt tekenwedstrijd Ikea af. © 2017 SEBASTIAAN ROZENDAAL / PHOTO REPUBLIC

Let’s Play for Change campagne

Spelen en creativiteit zijn essentieel voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog, in het Verdrag voor de Rechten van het Kind staat dat ieder kind het recht heeft om te spelen. Helaas kunnen veel kinderen niet van dit recht gebruikmaken. Als onderdeel van de Let’s Play for Change campagne doneert IKEA Foundation (wereldwijd) daarom de komende drie jaar 45 miljoen euro aan zes samenwerkingspartners die zich inzetten voor de basisbehoeften van kwetsbare kinderen:

  1. War Child
  2. Save the Children
  3. UNICEF Netherlands
  4. Handicap International
  5. Special Olympics
  6. Room to Read

Zij gebruiken het geld voor projecten die zich toeleggen op dit recht op spelen. Zo verliezen bijvoorbeeld elk jaar miljoenen kinderen hun thuis in natuurrampen of conflicten. De IKEA Foundation ondersteunt het VN-vluchtelingenagentschap met 73 miljoen euro om onderdak, verzorging en onderwijs te bieden voor vluchtelingengezinnen in Ethiopië, Sudan en Bangladesh.

IKEA Nederland doneert aan TeamUp

In Nederland gaat de bijdrage van de Let’s Play for Change campagne naar Teamup; een initiatief van UNICEF Netherlands, Save the Children en War Child. Dankzij TeamUp krijgen kinderen die naar Nederland gevlucht zijn de kans om weer kind te zijn door middel van recreatieve activiteiten als sport, spel en dans.

Hoe gaaf is het dat de knuffel van jouw (klein)kind straks wereldwijd wordt verkocht; van Rusland tot China en Amerika. Voor Nederland kiezen onder meer Jill Schirnhofer en War Child ambassadeur Tooske Ragas de winnaar uit.

Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen hun ontwerp inleveren
✔ De tekenwedstrijd is voor alle kinderen van IKEA FAMILY leden
✔ De tekeningen kunnen tot en met 7 november 2017 bij elke IKEA winkel worden ingeleverd
✔ Per winkel worden er 5 winnaars uitgekozen
✔ Van al deze winnaars worden 20 tekeningen geselecteerd.
✔ De 20 geselecteerde tekeningen doen mee met de internationale wedstrijd
✔ Van de 5 winnende tekeningen wereldwijd maakt IKEA een limited collectie pluchen speelgoed, die eind 2018 in de winkel ligt.

Kijk voor meer informatie over de tekenwedstrijd op IKEA.nl. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s