Help de bijen en plaats een bijenkast

Natuurmonumenten staat te springen om samen te werken met de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mevrouw Carola Schouten. Hun doel: een groen en gezond Nederland met bloemen in de wei en insecten in de lucht. Want daar gaat het mis. Afgelopen 30 jaar is het aantal insecten met 75% afgenomen. En de helft van alle bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Voor onze voedselvoorziening zijn we afhankelijk van de bij. Help jij mee?

I Love Beeing wil bijenkasten plaatsen en daarmee Natuurlijk Imkeren, zodat het bijenvolk vermeerdert. Dit betekent dat de honing in de kast blijft. Wil jij met jouw instelling of bedrijf hieraan meewerken en jezelf zo positief profileren? Laat dan een bijenkast plaatsen. De imkers van I Love Beeing onderhouden deze en geven imkercursussen voor medewerkers, zodat ze zelf kunnen meehelpen met de imker. Niet alleen superleuk, maar ook SUPERNODIG!

Bijensterfte neemt nog altijd toe

Want het gaat niet goed met de bij en andere bestuivers. Bijensterfte neemt wereldwijd nog steeds toe. Besef jij dat we voor 2/3 van ons eten afhankelijk zijn van de Bij? Voor bijvoorbeeld ons fruit, groenten en noten zorgen zij voor de bestuiving. Daarbij zijn bijen de grootste aanjager van biodiversiteit. Over de toegenomen bijensterfte zijn wetenschappers het over het algemeen wel eens. De vier grootste boosdoeners zijn:

  1. Pesticiden (neonicotinoïden)
  2. Monocultuur en bijbehorende afname in biodiversiteit in de landbouw
  3. Ziekten en parasieten in de bijenkasten
  4. De moderne bijenteelt zelf

Adopteer een bijenkast en red de bij

I Love Beeing zet zich al jaren in voor het welzijn van de bij, onder andere door het aanplanten van bijvriendelijke planten, bomen en bloemen. Daarnaast verzorgen zij cursussen en opleidingen tot imker en plaatsen ze bijenkasten en bijenpaleizen. Laat je een bijenkast plaatsen, dan vult I Love Beeing de omgeving aan met bloemen en planten, zodat er voldoende voeding is voor de bijen. Er zijn al kasten geplaatst bij Coca Cola, Rabobank Amsterdam, Stadsschouwburg Amsterdam, Kennedy van der Laan, Van Ree Accountants, Vivat Verzekeringen, Hero Benelux, ITM Group, een orthodontiepraktijk en notariskantoor.

I Love Beeing Challenge 2020

I Love Beeing is de uitdaging aangegaan om in het  jaar 2020 onderstaande doelstellingen te behalen in 200 Great Metropolitan Area’s (GMA’s) met minimaal 500.000 inwoners:

  • 100 miljoen mensen bewust maken van het belang van bijen, een gezonde habitat en biodiversiteit
  • 15 miljoen hectare bijvriendelijke planten, bomen en  bloemen aanplanten t.b.v een duurzaam leefgebied voor 25 miljoen bijenkolonies
  • 25 miljoen mensen betrekken bij het bevorderen van het welzijn van bijen in een gezonde leefomgeving
  • de inzet van “natuurlijk” imkeren voor bijenkolonies laten stijgen van 5% nu naar minimaal 30%
  • het creëren van een actieve online I Love Beeing Challenge community

Het zou mooi zijn als mevrouw Schouten op haar ministerie een aantal bijenkasten laat plaatsen. Ook een bijenkast sponsoren? Neem dan contact op met I Love Beeing.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s