Staat bij jou de kerstboom al?

Tuig jij het liefst zo vroeg mogelijk de kerstboom al op? Dan hebben we goed nieuws: mensen die vervroegd kerstversiering ophangen, voelen zich gelukkiger en ervaren minder stress.

Dit beweren de Britse psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin, volgens the Science Project. Volgens Steve word je door vroeg in de feestsfeer te komen, herinnerd aan je jeugd. Dus wanneer je de kerstversiering ophangt, brengt het je weer een beetje terug naar de tijd dat je nog in de kerstman geloofde. Ook is er een vergelijking gemaakt tussen mensen die in huizen wonen waar véél kerstversiering hangt en huizen waar weinig kerstversiering hangt. Het blijkt dat de mensen die hun huis meer versierd hadden, sneller als vriendelijk worden ervaren.

Witte Kerst in Witte Huis

Dit zou betekenen dat Melania Trump erg vriendelijk en heel gelukkig is. Onder haar toezicht is het Witte Huis uitgebreid versierd: 53 kerstbomen, 5500 meter aan lampjes en 12.000 kerstdecoraties. Meer dan 150 vrijwilligers besteedden er meer dan 1600 uur aan. Waar de Obama’s het Witte Huis in warme kleuren en vrolijke kerstbomen lieten versieren, kiest Trump voor een simpeler kleurenthema. Voor Trump’s Witte Huis wordt het een witte kerst.

De woordvoerder van het Witte Huis, Stephanie Grisham, liet een kleine sneak peek zien. Op de foto staat een gang in het Witte Huis met aan weerskanten witte vazen met witte siertakken. Doordat de dode takken van onderen worden verlicht, werpen ze schaduwen op het plafond die al snel aan een horror scène doen denken. De schaduwen leiden naar het einde van de gang, waar een niet-opvallende kerstboom je opwacht. Het duistere beeld van de kerstversiering lijkt opvallend goed te passen bij het presidentschap van Trump.

Bronnen: Metronieuws, Sciencedirect, Sevendays, Vance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s