Scoor je net zo goed als Trump op mentale test?

De Amerikaanse president Trump heeft deze week een aantal gezondheidstesten met succes doorstaan. Om zijn mentale gezondheid te toetsen, deed Trump de MoCa-test (Montreal Cognitive Assesment), waarmee de eerste signalen van bijvoorbeeld dementie kunnen worden gesignaleerd.

Over de mentale gezondheid van de president waren de afgelopen tijd zorgen ontstaan omdat hij moeilijk uit zijn woorden kwam tijdens een toespraak. Ook werd hij in het recent verschenen boek Fire and Fury, over zijn eerste jaar als president, onstabiel en dom genoemd. Totale onzin, vindt Trump. Op Twitter noemde hij zichzelf eerder nog ‘een uiterst stabiel genie’.

Met de MoCa-test worden onder andere de concentratie, het korte- en het langetermijngeheugen getoetst. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om een klok te tekenen, dieren te benoemen of een rijtje van vijf woorden te onthouden. Op het eerste gezicht lijken het makkelijke vragen, maar toch kunnen mentale afwijkingen door de oefeningen al in een vroeg stadium worden ontdekt. Volgens de dokter van het Witte Huis, Ronny Jackson, had Trump alle vragen goed. “Ik maak me geen zorgen over zijn cognitieve vaardigheden of neurologische functies”, zei Jackson.

Hoe kom jij uit deze test? Doe je het net zo goed als Trump?

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s