Heel West-Friesland kleurt Oranje; 7 Gemeenten doen mee!

“Soroptimistclub Hoorn zegt : Stop geweld tegen vrouwen”.

Alle zeven West-Friese gemeente, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Koggenland en Opmeer, doen mee aan de campagne ‘Orange the World’. Zij willen zo laten zien dat zij ook de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen. Leven in veiligheid is een mensenrecht voor iedereen.

Soroptimistclub Hoorn e.o.
Soroptimistclub Hoorn e.o. heeft dit jaar bij de gemeenten in West-Friesland aan de bel getrokken en gevraagd om gehoor te geven aan deze internationale campagne ‘Orange the World’. De zeven gemeenten reageerden stuk voor stuk positief.

‘Orange the World’
is de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne. In het eerste jaar kleurden bijvoorbeeld Time Square,  Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo oranje. Inmiddels worden overal bouwwerken oranje uitgelicht en vinden er activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Oranje staat voor de dagenraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

16 Days of Action against Violence
In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs Nederland en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne, onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action against Violence’.

In elke West-Friese gemeente worden tijdens deze campagneperiode één of meerdere bouwwerken oranje uitgelicht.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke gebouwen in West-Friesland oranje uitgelicht gaan worden tijdens de campagne. Enkele wethouders hebben zich al bereid verklaard aanwezig te zijn bij het ontsteken van het oranje licht in hun gemeente. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen daarbij aanwezig zijn.

De nationale start van ‘Orange the World’ vindt plaats op 25 november om 19.00 uur in het centrum van Nederland met medewerking van de ministers Ingrid van Engelshoven en Sigrid Kaag.

Speciaal in Hoorn
Op zaterdag 30 november 2019 zal Soroptimistclub Hoorn e.o. in de binnenstad van Hoorn aanwezig zijn om aandacht te vragen voor deze bewustwordingscampagne ‘Orange the World’. Daarbij worden oranje potloden uitgedeeld en daarmee kan men zijn handtekening zetten ter ondersteuning van de campagne.

Voor hen die met geweld te maken en hulp nodig hebben zijn er twee hulplijnen:

“Hear my Voice”: 0800 – 3200032 (praat met lotgenoten)
“Veilig Thuis”: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld)

De acties in november en december zullen niet op zichzelf staan, ook in de periode daarna zal Soroptimistclub Hoorn e.o. de strijd tegen geweld tegen vrouwen blijven ondersteunen. Hoe we volgend jaar hiermee verder gaan wordt later bekend gemaakt.

Meer info Soroptimistclub Hoorn e.o.:

  • Erica van der Meulen GSM 06-21391445
  • Maja de Haan GSM 06-83360179

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s