Start campagne Orange the World

De officiële start van de campagne is op 25 november, Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (VN)

Start campagne 25 november 2019 in West-Friesland!

In gemeente Drechterland kleurt tijdens de campagneperiode het Gemeentehuis Drechterland en het aangrenzende plein in het oranje licht.  Start campagne om 17.00u door wethouder Yvonne Roos-Bakker bij het gemeentehuis in Hoogkarspel.

In Enkhuizen zal wethouder Dorus Luyckx op 25 november om 17.30u bovenop de Drommedaris het startsein voor de campagne Orange the World geven. Vanaf dat moment kleurt de Drom oranje. In Enkhuizen zullen tijdens de campagne verder het Stadhuis en de Koepoort in het oranje uitgelicht worden.

In Medemblik zal wethouder Joset Fit om 17.30u de campagne starten door het ontsteken van de oranje verlichting bij het oude Stadhuis van Medemblik. Daarnaast zullen de Molen in Wervershoof en het Gemeentehuis in Wognum gedurende de 16 campagnedagen oranje kleuren.

Gemeente Stede Broec ondersteunt de Orange the World campagne door het oranje kleuren van Het Postkantoor en het Carillon. Start om 17.30u door wethouder Lydia Groot bij Het Postkantoor in Bovenkarspel.

Gemeente Opmeer neemt actief deel aan de campagne door het tijdens de campagneperiode oranje aanlichten van het Raadhuis in Hoogwoud, de Kerk in Hoogwoud en het Raadhuis en het Kerkje in Spanbroek.

Gemeente Koggenland besteedt aandacht aan de campagne via hun gemeentelijke (social) mediakanalen.

Gemeente Hoorn neemt een filmpje op waarin Wethouder Van der Ven en AL Mobayed de campagne promoten. Deze zal op de gemeentekanalen afgespeeld worden. En daarnaast dragen de beide vrouwelijke wethouders op 25 november en 10 december iets in het oranje.

Verder zal er binnen diverse kerken in West-Friesland aandacht worden besteed aan de campagne door het vertellen over de campagne en het ontsteken van een oranje kaars.

Ook zullen diverse particuliere organisaties zoals Startwijzer, Omring West-Friesland en de apotheek in Wognum aandacht besteden aan Orange the World.

Zaterdag 30 november 

Soroptimistclub Hoorn e.o. is in de binnenstad van Hoorn aanwezig om aandacht te vragen voor deze bewustwordingscampagne ‘Orange the World’. Daarbij worden oranje potloden uitgedeeld waarmee een handtekening gezet kan worden ter ondersteuning van de campagne.

De marktkraam bevindt zich op de hoek van het Grote Noord, bij Bakker Bart.

10 december Slot Campagne 2019

Op 10 december, de laatste dag van de Orange-campagne én de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, vindt er een slotbijeenkomst plaats in het Foreestenhuis te Hoorn. De bijeenkomst zal gevuld zijn met oranje licht, bijpassende teksten, toepasselijke muziek in live a capella uitvoering en symboliek om de campagne te ondersteunen. Iedereen is van harte welkom!

Slotbijeenkomst  — 10 december 2019 – Locatie: Foreestenhuis, Grote Oost 43 te Hoorn Aanvang: 19u


Draag oranje!!

 We Orange the World!!

Een enorme blikvanger langs de A& het gemeentehuis van Oranje kleurt al Oranje

Op initiatief van Soroptimistclub Hoorn e.o. kleuren 7 West- Friese gemeenten Oranje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s