Inspiratie

V@lert – Surfen
een selectie uit het vrouwennieuws dat we tegenkwamen op het web.

Week 26:

 • Dit zijn de 18 coolste vrouwen in de tech-industrie.
  (bron: NRCQ 01/07/15)
 • Annemarie Jorritsma juryvoorzitter Femme Tech Bedrijven Awards 2015.
  De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden uitgereikt aan technische bedrijven die zich op een bijzondere manier inspannen om meer technische vakvrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden. Op die manier stimuleert TechniekTalent.nu bedrijven om werk te maken van diversiteit. De jury bestaat dit jaar naast Annemarie Jorritsma uit Sjiera de Vries (lector Sociale Innovatie aan de Hogeschool Windesheim) en de prijswinnende bedrijven van vorig jaar, vertegenwoordigd door Geke Kooij (Thales Nederland), Bregje Lodewikus (De Voogt Naval Architects), Marloes Heijligers (Heijligers Installaties).
  (bron: Techniektalent.nl 30/06/15)
 • Nederland 4e op Europese emancipatie-index.
  Vandaag verschijnt een nieuwe editie van de Gender Equality Index (GEI): een instrument waarmee de Europese Unie laat zien hoe het met de emancipatie in de lidstaten is gesteld. Nederland behoort tot de kopgroep en bekleedt – na Zweden, Finland en Denemarken – een 4e plaats op de emancipatieranglijst.
  (bron: Atria/ EIGE 25/06/15)

Week 25

Week 24

 Week 23

 • Loonkloof tussen man en vrouw wordt kleiner
  De loonkloof tussen mannen en vrouwen is afgelopen jaar opnieuw afgenomen. Waar het gemiddelde bruto uurloon van de vrouw met €13,86 gelijk bleef, is het gemiddelde bruto uurloon van de man gedaald van €15,19 naar €14,72.
  (bron:  Monsterboard 03/06/15)
 • Athena’s Angels: positieverbetering vrouwen in de wetenschap.
  17% van de hoogleraren in Nederland is vrouw (VSNU, 2015). Vier van deze vrouwelijke hoogleraren uit diverse wetenschappelijke disciplines hebben Athena’s Angels opgericht. Met dit opvallende initiatief zetten ze zich in tegen seksediscriminatie in de Nederlandse wetenschap. (bron:  Atria 02/06/15)

Week 22

 • Minder vrouwen in de Eerste Kamer.
  (Bron: Opzij 28/05/15)
 • Photos: The colorful female bike gangs of Marrakesh. Joyce Lee.
  (Bron: Quartz 28/05/15)
 • Kwart zwangere vrouwen krijgt te weinig prenatale zorg.
  Een kwart van de zwangere vrouwen start niet op tijd met prenatale zorg of krijgt minder consulten in de eerstelijns verloskundige praktijk dan de verloskundige richtlijnen voorschrijven.[bron: UMCG 26/05/15]
 • Eindelijk meer vrouwen aan de top
  Vorig jaar werden er opnieuw meer vrouwen in topfuncties geteld. Het gaat om een zeer lichte groei, want tussen 2013 en 2014 steeg het aantal gemiddeld van 19,8 naar 20,9 procent.
  [
  bron: PW/de Gids 26/05/15]
 • Kwaliteit vrouwenopvang aanzienlijk verbeterd.
  De vrouwenopvang heeft de afgelopen zes jaar een grote kwaliteitsslag gemaakt. Binnen de opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld is er meer aandacht voor de capaciteiten van de cliënten, waardoor het vermogen om hun leven weer op te pakken wordt versterkt. Ook is er meer oog voor de kinderen van de cliënten. Dit concludeert het Verwey-Jonker Instituut na een evaluatie van het Verbeterplan Vrouwenopvang dat in 2008 is ingesteld.
  [bron: VerweyJonkerInstituut 21/05/15]

Een gedachte over “Inspiratie

 1. Pingback: V@lert – Surfen | Vrouw@lert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s